laupäev, 25. juuni 2016

Värske kartuli keetmine

Iga kord kui kahekesi kartuleid keedame, vaidleme, kas oli vaja külma või kuuma vette panna. Mõlemad veendunud oma seisukohas, sest niimoodi on ema õpetanud. Ma ei ole kindel, et me ise iga kord sama seisukohta kaitsenud oleme. Shvipsi ees Telliskivi tänaval on pisike isehakanud turg, kust ostsime hämmastavaid pisikesi nunnusid kukeseeni ja värsket kartulit. Kööki jõudes oli taas üleval igavene küsimus. On aeg. Kui juba õppimise ja õpetamise blogi on loodud, siis tuleb ka baasasjad selgeks õppida. Aitas nagu sellistel puhkudel ikka dr Google. Otsing viis usaldusväärse allikani nami-nami-ni ja nüüd on kõik selge. Vana kartul ligunegu ja pehmenegu külmas vees ja soojenegu tasapisi, värsket kartulit tuleks säästa pikast kurnamisest ja visata otse keevasse vette. Loodetavasti jääb nüüd igaveseks meelde.

2 kommentaari:

  1. Tõmbad veel kartulikoorele enne keetmist noaga ekvaatori ümber, siis tuleb koor pärast keetmist näppude vahel lupsti maha.

    VastaKustuta
  2. Värskel kartulil ei tahagikoort maha saada. Aga muidu jah, seda nippi olen kuulnud.

    VastaKustuta